Bericht over Bravecto

 

Afbeeldingsresultaat voor bravecto kopen

Op dit moment verschijnen er veel verontrustende berichten op internet over het antivlooien en antitekenmiddel Bravecto. Wij krijgen dan ook veel vragen over de veiligheid van dit product. Via deze weg willen wij u op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken.

Bravecto is een heel nieuw product. En, zoals altijd bij de introductie van een nieuw product, gaan er inderdaad verhalen de ronde over de nadelige en zelfs dodelijke gevolgen van het gebruik ervan. Echter: er is geen bewijs dat het plotselinge leverfalen waarover gesproken wordt daadwerkelijk door de bravecto komt. Onbegrepen leverfalen komen wij sowieso zo af en toe tegen bij patiënten, ook toen bravecto nog niet op de markt was.

In de officiële studies blijkt dat bravecto een erg veilig product is, zelfs veiliger dan menig ander product. Ook onze ervaringen ermee binnen onze eigen praktijk zijn erg positief.

Vooralsnog gaan we van de officiële cijfers uit en moeten we concluderen dat het een veilig product is.

Het staat natuurlijk buiten kijf dat we alle ontwikkelingen nauwlettend volgen. Zodra er enige twijfels zijn over de veiligheid van het product, dan zullen we natuurlijk direct maatregelen treffen en dat communiceren. Maar nogmaals: vooralsnog gaan we er van uit dat het juist een erg veilig product is.

Mocht u toch liever een product hebben wat zich niet verspreidt via de bloedbaan, dan zijn er natuurlijk goede alternatieven. Vraag ernaar bij onze assistentes.